top of page

Carolina Duque Group

Público·5 miembros

Mi Djeca S Kolodvora Zoo Film S Prijevodom


Mi djeca s kolodvora Zoo: Kako je knjiga postala kultni film i nova serija
Mi djeca s kolodvora Zoo je naslov knjige koja je 1978. godine izazvala senzaciju u Zapadnoj Njemačkoj i šire. Knjiga je zasnovana na istinitoj priči o Christiane F., tinejdžerici koja je postala ovisna o heroinu i prostituciji u Berlinu krajem sedamdesetih godina. Knjiga je bila rezultat intervjua koje su dva novinara časopisa Stern vodila s Christianom F. i njenim prijateljima, koji su također bili ovisnici.


Knjiga je bila šokantna jer je otkrila mračnu stranu društva koje je zanemarivalo svoju mladež i ostavljalo ih na milost i nemilost drogi, kriminalu i nasilju. Knjiga je također pokazala kako droga nije bila samo problem marginaliziranih skupina, već i običnih srednjoškolaca koji su tražili uzbuđenje i bijeg od dosadne svakodnevice. Knjiga je postala bestseler i obvezna lektira u mnogim školama, a njen glavni lik Christiane F. je postala simbol borbe protiv droge.


Download Zip: https://shoxet.com/2w4un8


Knjiga je 1981. godine dobila filmsku adaptaciju pod istim naslovom, koju je režirao Uli Edel. Film je također bio veliki uspjeh, kako u Njemačkoj, tako i u svijetu. Film je bio poznat po svojoj realističnoj i sirovoj prikazu života ovisnika, koji su glumili stvarni bivši ovisnici ili amateri. Film je također imao zanimljivu glazbenu podlogu, koju je uglavnom činila muzika Davida Bowieja, koji se i sam pojavio u jednoj sceni kao izvođač na koncertu u Berlinu. Bowie je bio jedan od idola Christiane F. i njenih prijatelja, ali i sam se borio s ovisnošću o drogama.


Film Mi djeca s kolodvora Zoo je postao kultni klasik, koji se smatra jednim od najboljih njemačkih filmova svih vremena. Film je imao veliki utjecaj na popularnu kulturu, posebno na subkulture kao što su punk, goth i grunge. Film je također inspirirao mnoge druge filmove, knjige, pjesme i umjetnička djela koji se bave temom droge i mladih.


Poslije četiri desetljeća, priča o Mi djeca s kolodvora Zoo se vraća na male ekrane kao serija, koja se emitira na internetskoj platformi Amazon Prime. Serija od osam epizoda je moderna reinterpretacija knjige i filma, koja prati Christiane F. i njen put od nevine djevojke do ovisnice o heroinu. Serija se ne drži striktno originalne radnje, već dodaje nove likove, situacije i teme, koje su relevantne za današnje vrijeme. Serija također ima drugačiji vizualni stil od filma, koji je bio tmuran i depresivan. Serija koristi jarke boje, dinamičnu kameru i efekte da stvori kontrast između života na drogi i bez nje.


Serija Mi djeca s kolodvora Zoo je dobila uglavnom pozitivne kritike, koje hvale glumu, režiju, scenarij i produkciju. Serija je također privukla pažnju publike, koja je zainteresirana za ovu klasičnu priču o drogi i mladima. Serija je namijenjena ne samo onima koji su čitali knjigu ili gledali film, već i novoj generaciji koja se može poistovjetiti s problemima i dilemama koje Christiane F. i njeni prijatelji prolaze.


Mi djeca s kolodvora Zoo je priča koja ne gubi na aktualnosti ni nakon četrdeset godina. To je priča koja nas upozorava na opasnosti droge i način na koji ona uništava živote mladih ljudi. To je također priča koja nam pokazuje da postoji nada i mogućnost izlaska iz pakla ovisnosti. To je priča koja nas potiče da se suočimo sa sobom i svojim izborima, te da tražimo pomoć kada nam je potrebna.


Ako želite saznati više o Mi djeca s kolodvora Zoo, možete pogledati sljedeće izvore:


  • Acerca de

    Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

    bottom of page